Kategorier
Recept

Ärtskottsäggröra med krispiga valnötter

Ärtskottsäggröra med krispiga valnötter

Du behöver:

  • 1 förpackning färska ärtskott från LokalOdlat
  • 2 ägg
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 nypa salt och vitpeppar
  • Några valnötter (du kan välja bort valnötterna om du vill)

  

Gör så här:

  1. Klipp av ärtskotten en centimeter från fröet. Skölj dem i ett durkslag och låt rinna av.
  2. Blanda ägg med salt och peppar och rör tills äggvitan och äggulan har blandats.
  3. Häll olivoljan i en varm stekpannan. När olivoljan är varm lägger du i äggen. Vänta tills äggröran stelnat.
  4. Häll i ärtskotten. Rör om i ungefär en minut. Strö över salt.
  5. Ta stekpannan från värmen och häll upp ärtskottsäggröran på en tallrik. Strö eventuellt över valnötter.